Opendeur 10-daagse: vrijdag 6 mei t.e.m. zondag 15 mei.

De voordelen van gordijnen!

De voordelen van gordijnen!

Gordijnen worden wel eens dé sfeermakers van je interieur genoemd. Wij staan hier helemaal achter, want geef nu toe… Een gordijn aan je ramen maakt het aangenaam en gezellig in huis. Het maakt je interieur helemaal af!

Het uitzoeken van de geschikte gordijnen is geen evidente klus. Zeker omdat er bij dit product heel wat verschillende mogelijkheden zijn. Gelukkig kan je bij Zicht Gordijnen & Blinds rekenen op het beste advies van onze stylistes. Ben jij momenteel in de oriëntatiefase? Wij zetten graag de vele voordelen op een rijtje…

Zicht | Gordijnen en jaloezieën in minimalistische woning

Privacy

Een groot voordeel aan gordijnen is dat ze garant staan voor privacy. Lig je graag ongestoord op de bank zonder inkijk van je buren? Dan zijn gordijnen een prima oplossing. Ze bieden privacy en je hebt zelf de keuze wat inkijk betreft. Een klein kiertje, helemaal open of gesloten. Let wel op, als je kiest voor een semi-transparante stof en ’s avonds het licht aansteekt, heb je wel inkijk. Dan kies je beter voor een verduisterende stof. 

Verduistering

De beste oplossing voor optimale verduistering (op rolluiken na)? Verduisterende gordijnen… Een aantal stoffen uit ons gamma zijn van zichzelf verduisterend. Maar als een stof deze eigenschap niet heeft, kan je gordijn laten voeren met een verduistering. Deze voeren plaatsten wij achter het gordijn, zodat je dit niet ziet. Behalve licht sluiten gevoerde gordijnen ook geluid buiten. En ook dat is heel fijn als je wilt doorslapen of aan een drukke weg woont.

Maar gevoerde gordijnen hebben meer voordelen; ze houden de warmte buiten als het daar warm is. En ze isoleren als het bijvoorbeeld tocht of juist te koud is buiten. Ze zijn dus energiezuinig. Een bijkomend voordeel van gevoerde gordijnen is ook dat ze geluiddempend zijn én veel royaler vallen. Met voering wordt de uitstraling dus rijker, maar de energierekening lager!

Gordijnen = extra isolatie

Wist je dat je met de juiste gordijnen ook echt energie kan besparen? Dat is fijn voor het klimaat, maar ook zeker voor jouw portemonnee! Want natuurlijk laat je de ramen niet open als de kachel brandt. En gaat de verwarming laag als je de deur uitgaat. Maar dat je met gordijnen ook de energierekening kunt verlagen, daar wordt niet altijd aan gedacht.

Geen echo-o-o-o meer

Heel wat woningen vandaag de dag zijn zeer ruim, open en hebben grote ramen. Dit is prachtig en zorgt voor veel licht in huis maar helaas zorgen diezelfde ramen en ruimtes ook voor een flinke weerkaatsing  van geluid. De akoestiek in je woning verbeteren kan simpelweg opgelost worden met gordijnen. Of ze nu open of gesloten zijn, ze absorberen het geluid perfect!

Een gordijn voor elke interieurstijl

Een extra voordeel aan gordijnen is dat ze passen in elk type interieur . Dit komt omdat wij onze stoffen afwerken met verschillende plooien en zo bepaal jij zelf hoe je gordijn valt. Onze meest gekozen plooi is de wave-plooi, deze heeft de meest moderne uitstraling. Ben je fan van een enkele plooi ben je waarschijnlijk ook fan van een natuurlijke, Scandinavische of Japandi woonstijl. Hou je meer van een klassiek of landelijk interieur is een dubbel plooi zeker iets voor jou!

Combinatiemogelijkheden

Nog een laatste maar zeer leuk voordeel aan gordijnen? De verschillende combinatiemogelijkheden… Gordijnen combineren prachtig met andere raamdecoratie producten. Van jaloezieën tot rolgordijnen of wat dacht je van de combinatie met vouwgordijnen? Welke combinatie je ook maakt, dit zorgt steeds voor een prachtig resultaat!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw gordijnen op maat?

Al onze gordijnen worden steeds op maat gemaakt zodat jouw gekozen raamdecoratie helemaal naar wens is en perfect hangt.  Op deze manier heb je er het langst plezier van! Meer weten over onze werkwijze?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend bezoek aan onze belevingsshowroom. Of plan meteen je afspraak voor een advies aan huisOnze adviseurs zijn expert in hun vak en weten als geen ander welk type gordijn een match is voor jou en jouw woning!

Wil je meer info over de moodboards ontvangen?

Download hier uw exclusieve VIP Voucher

Download gratis e-book

GRANDIOZE OPENDEURDAGEN: 10 DAGEN LANG!

van donderdag 9 mei t.e.m. zondag 19 mei 2024

Tijdens onze opendeurdagen ben je van harte welkom in onze prachtige belevingsruimte.

Plan alvast je afspraak en geniet van uitzonderlijke kortingen en onze ongeëvenaarde 5-sterren service!

Wil je meer info over de moodboards ontvangen?