Opendeur 10-daagse: vrijdag 6 mei t.e.m. zondag 15 mei.

Maatwerk tot op de millimeter

Maatwerk tot op de millimeter

Deze maand zetten we collega-ondernemer DM-Line in de kijker. DM-Line specialiseert zich in functioneel en betaalbaar Maatwerk. Ik ontmoet de zaakvoerder van DM-Line, Dirk De Maesschalk, in de hoofdzetel in Temse.

Dag Dirk, kan u mij wat meer vertellen over DM-Line? 

“Sinds 1993 specialiseert DM-Line zich in de productie van maatwerk waaronder inbouwkasten, dressings en schuifdeuren. DM-Line is eigenlijk als groothandel begonnen. We leverden aan grote spelers op de retailmarkt waaronder keukenbouwers, maatkastspecialisten, … We merkten dat ook particulieren steeds vaker op zoek gingen naar maatwerk. Daarom zijn we sinds enkele jaren zelf actief op de retailmarkt. We hebben momenteel 6 vestigingen, met een 7de op komst.”

Wat is jullie missie en visie? 

“Wat voor ons zeer belangrijk is, is dat onze producten niet alleen duurzaam zijn qua materialen, maar ook qua vormgeving. Maatkasten zijn vaak een ‘once in a lifetime’-aankoop. Daarom willen we niet alleen kwaliteit aanbieden, maar ook een tijdloos design.”

Wat onderscheidt DM-Line precies van haar concullega’s?

“Ik denk dat DM-Line zich voornamelijk onderscheidt in haar materiaalkeuze. We kiezen voor duurzame materialen en tijdloze designs. Bovendien willen we deze duurzaamheid ook doortrekken in onze relatie met onze klanten. Daarom geven we steeds eerlijk en correct advies, in het voordeel van de klant.”

Voor welke ‘uitdagingen’ wil DM-Line een oplossing bieden met haar maatwerk? 

“De populariteit van maatkasten is de afgelopen tijd enorm gegroeid. Doordat nieuwbouwwoningen steeds kleiner en duurder worden per vierkante meter, is een optimale benutting van deze plaats essentieel. Met maatwerk verlies je veel minder ruimte. Bovendien zijn maatkasten helemaal aanpasbaar aan de noden van de klant.”

Stel: Ik stap morgen één van jullie conceptstores binnen voor een dressing op maat. Hoe ziet jullie proces er precies uit? 

“Eerst gaan we luisteren naar jouw ideeën en welke ruimte je precies wil aanpakken. We peilen naar de noden: wat wil je precies opbergen in deze dressing? Wat voor soort materialen vind je mooi? Met deze informatie maken we een aantal voorstellen op met respect voor jouw budget. Elk ontwerp wordt uitgewerkt in 2D en 3D. Zo krijg je vooraf al een correct beeld van het eindresultaat. Daarbij hoort uiteraard ook een heldere prijsofferte, waarin alles tot in het detail is uitgewerkt.”

Zicht heeft een gemiddelde doorlooptijd van 42 dagen. Hoe zit het met de doorlooptijd van DM-Line? 

“We rekenen een gemiddelde doorlooptijd van 6 à 7 weken.” 

Wie of wat bepaald wat er in het assortiment van DM-Line wordt opgenomen? 

“We kijken eerst naar trends op de markt. We laten ons omringen door mensen met smaak (interieurspecialisten), waardoor we trends ook vaak voor zijn. Maar het leveren van kwaliteit en functionaliteit blijft onze absolute prioriteit. Al onze producten worden grondig getest, voordat we deze op de markt brengen. Bovendien is ook het ecologische aspect van belang. We proberen enkel met leveranciers samen te werken binnen een straal van 400 km.”

Jullie hebben heel stijlvolle showrooms. Wat mij opvalt is dat ze heel strak en net zijn. Reflecteert dit jullie smaak en manier van werken?

“Ja, absoluut. Mooi maatwerk gaat op in haar omgeving. Dat is dan ook wat we betrachten met onze strakke, tijdloze designs. Ook qua montage werken we heel net. Onze monteurs worden constant bijgeschoold. We focussen niet alleen op de look & feel, maar ook op de veiligheid en afwerking van onze producten.”

In jullie conceptstores hangt raamdecoratie van Zicht Gordijnen & Blinds. Waarom voorzien jullie de winkels eigenlijk van raamdecoratie? 

“We proberen een huiselijke sfeer te creëren in onze conceptstores. Gordijnen en/of blinds zijn het ideale product om een ruimte aan te kleden en te zorgen voor meer gezelligheid.”

Bovendien is er ook kruisbestuiving tussen de klanten van DM-Line en Zicht. Mogen we stellen dat we hetzelfde klantenprofiel nastreven? 

“Ik denk dat we inderdaad voor 90% hetzelfde klantenprofiel nastreven. Onze klanten zijn beiden op zoek naar kwalitatief maatwerk.”

Wat zijn jullie ervaringen met de producten van Zicht Gordijnen & Blinds? 

“De producten van Zicht hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarom beveel ik Zicht ook regelmatig aan bij het cliënteel van DM-Line. We hoeven ons dan ook op geen enkel moment zorgen te maken dat deze aanbeveling een slechte invloed zou hebben op ons imago.”

Project in gedachte? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan!

Wil je meer info over de moodboards ontvangen?

Download hier uw exclusieve VIP Voucher

Download gratis e-book

Wil je meer info over de moodboards ontvangen?